Жарко Трајаноски до уставните судии: Протестирам против злосторничко здружение!

Жарко Трајаноски

На третиот протест против одлуката на Уставниот суд да можат да бидат помилувани оние кои правеле изборни изами, инициран од граѓанската платформа АЈДЕ, на 29 февруари 2016, присуствуваа стотици граѓани кои гласно и решително бараат оставка од судиите кои ја потпишаа оваа одлука. Пред насобраните граѓани говореа активистите Александар Дојранлиев, Патретит Сарачини и Жарко Трајаноски. Говорот на Трајаноски, им беше […]

Read more

Над 2000 граѓани, за само четири дена, ја поддржаа уставната иницијатива

Иницијативата на АЈДЕ! – Платформата за граѓанска политика, за оспорување на уставноста на законите според кои хонорарците се обврзуваат да плаќаат придонеси, за само четири дена, ја поддржаа над 2000 граѓани. Најголемиот дел од потписите – 900 е собран на пунктовите поставени низ градовите во државата, околу 700 потписи се собрани на пунктот пред Фондот за пензиско и инвалидско осигурување, […]

Read more