Инес Ефремова: Опфатот на културата и уметноста во јавниот сервис

Инес Ефремова

Здраво граѓани и граѓанки, здраво соборци, Јас сум Инес  Ефремова и денеска ќе зборувам за опфатот на културата и уметноста во јавниот сервис. Можеби во сегашната констелација на состојби и случувања во Македонија, каде најгрбо се кршат  Уставот, човековите права и слободи, и во време кога сме сведоци на огромно страдање, културата и уметноста не делуваат како приоритет.  Но, уметноста […]

Read more