Најава за протест: Да го одбраниме Уставот од Уставниот Суд II

И денеска, четврток, 25.02.2016 година, во 17.30 часот, ќе протестираме на истото место – пред Уставниот суд на Република Македонија! Реквизити што треба да ги донесиме за денешниот протест да биде уште погласен и поенергичен од вчерашниот: тенџериња, лажици, тави, тавчиња, свирчиња, тапани, други разни тракатанци и секако, нашиот глас и нашето достоинство. Уставниот суд застана во одбрана на криминалците […]

Read more

Најава за протест: Да го одбраниме Уставот од Уставниот суд

Уставниот суд денеска застана во одбрана на криминалците од власта кои местеле избори. Во рекордно брзо време ја разгледа и ја прифати иницијативата за преиспитување на уставноста на измените на Законот за помилување, поточно за забраната Претседателот на државата да помилува лица осудени за изборни нерегуларности. Со ова, ВМРО-ДПМНЕ уште еднаш покажа дека за нив правниот систем е само алатка […]

Read more