Најава за протест: Ноќ на ЛИЦЕТО на режимот

Почитувани сограѓани/ки, во сабота 31.10.2015 година во 21.00 часот, Ајде! има чест да ве повика да го одбележиме утрешниот празник попознат како „Ноќ на вештерките“ во македонски контекст. Нашиот настан го нарековме „Ноќ на ЛИЦЕТО на режимот“ затоа што е време да го покажеме режимот во неговата вистинска форма, а со тоа да им дадеме можност на нашите сограѓани да […]

Read more

Најава: Мирен протест против законот за цензура на „бомбите“

7 октомври, среда, 18:00 часот, пред Собранието на Република Македонија. Протест против најавениот предлог-закон за забрана на објавувањето на прислушуваните материјали. СТОП ЗА ЦЕНЗУРАТА! НЕ ГИ ДАВАМЕ БОМБИТЕ! НЕ ЈА ДАВАМЕ ВИСТИНАТА! СТОП ЗА ФАШИСТИЧКИ ЗАКОНИ! НЕМА ДА ВИ ПОМИНЕ! Причината е едноставна, имаме право на слободно информирање и изразување, а тоа право е повредно и повисоко од која било […]

Read more