Civil society organizations to the EU and USA: We have a shared responsibility for the stability and democratization of Macedonia

MK | SQ Skopje, 09.06.2015 Civil society organizations to the EU and USA: We have a shared responsibility for the stability and democratization of Macedonia   We address You with this letter in the wake of the new round of negotiations scheduled to take place on June 10th, in Brussels, between the leaders of the two biggest political parties in […]

Read more

Писмо на граѓанските организации до ЕУ и САД: Имаме заедничка одговорност во врска со стабилноста и демократизацијата на Македонија

EN | SQ Скопје, 09.06.2015 Ова писмо ви го упатуваме во пресрет на новата рунда преговори која треба да се одржи во Брисел, на 10-ти јуни, меѓу двајцата лидери на најголемите политички партии во Македонија, со посредништво на еврокомесарот Јоханес Хан. Поводот за нашето обраќање, покрај потребата уште еднаш да потсетиме на „црвените линии“ до кои може да се оди […]

Read more