Славчо Димитров: Ајде!

Драги пријателки и пријатели, уметноста и културата ни се потребни за да не умреме од премногу вистина. Ние, драги пријатели/ки, денес, во овие мрачни времиња во кои живееме, во кои се бориме, и честопати талкаме, како да умираме полека, бавно и истоштувачки, од премногу вистина. Од една, единствена вистина. Оваа вистина, пријатели, е фабрикуваната вистина што ни ја сервира културата […]

Read more

Проглас

Почитувани граѓанки и граѓани, Демократија не е можна без активни и здружени граѓани! Се здружуваме за да ги вратиме слободата, демократијата и социјалната правда во Република Македонија! Денес, тие се загрозени токму од оние кои треба да ги штитат. Денес, Македонија е сиромашна, неправедна и сè позатворена земја. Денес, демократијата е сведена само на гласање на избори. За нас, демократијата […]

Read more